baner
Ving Tsun - logo

TRENING

Ving Tsun Kung Fu Centar se pretežno bavi kung fu veštinom, tačnije stil “Ving Čun” (kineski boks) po liniji Vong Šun Leung/Filip Bajer, koji je jednostavan za učenje, direktan je i efikasan u borbi. Ving Čun se ne može klasifikovati kao sport, niti kao čista borilačka veština. To je mnogo više kao zanat koji može svako naučiti. Iako svaki učenik uči iste principe i sistem, pojedinci vremenom razvijaju sopstveni Ving Čun na osnovu svoje individualnosti i fizičkog stanja. To čini Ving Čun visoko individualnim sistemom i daje svima šansu da proširi svoje fizičke i mentalne granice. Ving Tsun Kung Fu Centar u ponudi ima i efikasne programe za samoodbranu pod nazivima “W.S.D.-Samoodbrana za žene” i “K.S.D.- Kubotan Samoodbrana”.

W.S.D.-Samoodbrana za žene je program napravljen od strane Sifu Uglješe Jovanovića uz pomoć Sifu Radoslava Ćurčića, glavnog trenera kluba “Wing Chun Kung Fu Kuen” iz Novog Sada, koji ima višegodišnje iskustvo u samoodbrani za žene. Program je napravljen da žene koje su slabiji pol, mogu veoma brzo i efikasno da nauče elemente samoodbrane, koje mogu da iskoriste u situacijama napada pljačke, kidnapovanja, silovanja…

K.S.D.-Kubotan samooodbrana, program koji se podučava po sistemu od strane Sifu Branka Mičića, glavnog instruktora “Ving Tsun Austria” iz Beča, koji ima višegodišnje iskustvo u borbama sa kubotanom koju je stekao obezbeđivanjem objekata i ljudi po Beču. “Kubotan” je privezak za ključeve, koji je nastao krajem 1960-ih godina, a napravljen je prvenstveno za samoodbranu. Naziv je dobio po čoveku koji je napravio ovu spravu, Soke Takajuki Kubota.

Ving Tsun Kung Fu Centar poseduje salu koja je komplet opremljena sa džakovima, fokuserima, drvenim lutkama i motkama, mačevima i ogledalima. V.T.K.F.Centar ima sve što je potrebno za dobar i kvalitetan trening, na vama samo ostaje da dođete sa voljom za trening i dobrim raspoloženjem...

GRUPNI TRENING

Kao uvod u tehnike Ving Čuna, početnici kreću sa tehnikama samoodbrane. Potom se kreće sa učenjem formi, kretanja, blokova, tehnika na drvenoj lutki... Svaki trening počinje zagrevanjem, prelazi se na drilove i razne vežbe, zatim na tehnike Ving Čuna. Tehnike i vežbe su uvek prilagođene nivou znanja polaznika i za početak treninga se ne očekuje bilo kakva fizička spremnost.

Da biste počeli sa treningom jedino što vam je potrebno je odeća u kojoj se osećate slobodno, kao što je donji deo trenerke ili šorts, majica i čiste patike. Ving Čun je goloruki sistem samoodbrane i ne zahteva nikakvu dodatnu opremu. Sve što je potrebno od opreme, nalazi se u sali.

Ving Tsun Kung Fu Centar 1 Ving Tsun Kung Fu Centar 2 Ving Tsun Kung Fu Centar 3 Ving Tsun Kung Fu Centar 4 Ving Tsun Kung Fu Centar 5 Ving Tsun Kung Fu Centar 6 Ving Tsun Kung Fu Centar 7 Ving Tsun Kung Fu Centar 8 Ving Tsun Kung Fu Centar 9

INDIVIDUALNI TRENING

Ovaj vid treninga se radi privatno, 1 na 1, naravno, sa ovakvim treningom najbrže se napreduje, jer instruktor se posvećuje učeniku u potpunosti i ovakav trening se radi po dogovoru sa instruktorom, jer nije obavezno treniranje u sali V.T.K.F.C., već na lokaciji po dogovoru, kao i vreme treniranja. Za dalje informacije, pitati glavnog instruktora centra.

Ving Tsun Kung Fu Centar IT 1 Ving Tsun Kung Fu Centar IT 2 Ving Tsun Kung Fu Centar IT 3

LOKACIJA

ADRESA

VING ČUN
KUNG FU CENTAR

Sportsko udruženje “Ving Čun Kung Fu Centar” je posvećen širenju veštine Ving Čun Kung Fu, tačnije Filip Bajer-ov stil Ving Čun-a, na prostoru Beograda, Glavni instruktor centra je Uglješa Jovanović.

V.Č.K.F. Centar je otvoren kao ogranak matične akademije “Kineski boks i Akademija Borilačkih Veština Dragon” iz Sremske Mitrovice pod patronatom Sifu Nenada Koviljca.

Braće Jugovića 2a (suteren),
11000 Beograd (Stari Grad)

   +381 65 33 63 633

   infovingtsun@gmail.com